8. joulukuuta 2013

about school..

Collage
Collage
Oon nyt kertonu jo mun koulunkäynnistä jonku verran mut sain vielä kysymyksiä siitä niin keräsin sen nyt tähän postaukseen.
Englanninkielen taito (ennen ja nyt); Eli tosiaan suomessa mun englannin arvosana oli 8-9 eli ihan hyvä että en mielellään puhunu englantia koska en ollu niin itsevarma englannin lausumisessa mut et mulla on ihan perus taso englannin kielessä. Ekoina päivinä koulussahan siis en ymmärtäny mitään, kaikki meni ihan ohi ja siis ekana päivänä meillä oli jo ihan perus testi jonka tietenki feilasin ja ajattelin että ei tästä tuu mitään. Monet kaveritki sanonu et alussa änkytin koko ajan enkä pystyny kunnolla muodostaan täysin ymmärrettäviä lauseita ja oon kyl saanu palautetta että mun englanti on parantunu tosi paljon!
Aloitus englannin kielisessä koulussa; Niinku sanoin niin ekat viikot meni niin että en ymmärtäny mitään, mutta mut pistettiin semmoseen esl ryhmään joka on just niille joilla on vaikeuksia englannin kanssa ja se on auttanu mua tosi paljon. Mun englanti ois varmaan huonompi jos en ois menny siihen ryhmään. Just se on mun mielestä tossa koulussa tosi hyvä että koska siellä on kaikki samassa tilanteessa että meidänkään luokalla ei oo ketään kenen äidinkieli ois englanti ja en todellakaan ollut ainoa jolla niitä ongelmia oli siinä alussa. Multa on kans kysytty et eikö se ollu yhtään pelottavaa alkaa opiskeleen englanniksi mutta siis aluksi mua osaksi pelotti mut olin enemmän vaan innoissaan. Kuvittelin että ei se nyt mitenkään mahotonta voi olla kun sentään läpäsin sen englannin testin mikä mun piti tehdä ennen ko meidät hyväksyttiin tuohon kouluun. Ja siis pärjääkö englannin kielisessä koulussa jos ei ymmärrä kaikkee? Pärjää! Tai siis nyt oman kokemuksen perusteella; en ymmärtäny alussa puoliakaan mutta ihan hyvin mä näytän silti pärjäävän :)
Arvosanat ja koulu ; Alussahan mie feilasin kaikki testit mitä meillä vaan oli. Mut nyt opettajien avun kans ja tekemällä kovasti töitä kaikki on alkanu meneen paremmin. Täällä arvosanat annetaan asteikolla; A, B, C, D ja F niinko amerikassa, eli A on paras ja F on hylätty. Mulla oli viime arvioinnissa kaks F, kemia ja matikka. Mut muuten mulla on B ja C, eli ihan kiitettävän hyvin. Ja siis suomessa mun keskiarvo oli 8,5. Arvosanoista ja tosta muutenki tosta tasosta on tosi hankala selittää koska se on niin paljon erilainen ko suomessa. Oon nyt hypänny niinko 9. luokan yli ja uskosin että tuo luokka millä nyt oon niin se vastaa niinko lukion ensimmäistä ja siis valmistun samaan aikaan ko suomessa -97 syntyneet. Mut tosiaan koko koulu systeemi on täysin erilainen ko suomessa niin niitä on tosi huono alkaa vertaileen :)
Toivottavasti tää anto jonkulaista lisäkäsitystä mun koulunkäynnistä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti