27. toukokuuta 2014

ABOUT FUTURE

Eli päätin sit tehdä tän erillisen postauksen teille mun koulu asioista. Kerroin jo jotain syksyn aikana mutta ajattelin tehdä jonkulaista päivitystä kun aika moni asia on muuttunu.
Mun ajatukset tästä koulusta on tosi vaihtelevia. Vaikkakin on päiviä millon vihaan kaikkea tässä koulussa ja tekisin mitä vaan et pääsisin takas suomalaiseen kouluun niin silti aina kun joku kysyy et mitä tykkään meidän koulusta niin aina päädyn siihen että se on mukava. Tykkään täällä ystävällisistä ihmisistä, ja pakostaki koska kaikki on eri maista, kaikilla on jonkulaista kunnioitusta toisia kohtaan ja koska tää on tosi pieni koulu kaikki tuntee toisensa. Mutta mistä en tykkää tässä koulussa on se että oppilailta kanssa vaaditaan enemmän kun suomalaisessa koulussa.

Multa monesti kysytään osaanko puhua venäjää, ja vastauksena aina vastaan "ehkä pari sanaa". Opiskelen venäjää 5 tuntia viikossa ja osaan ne ihan perus jutut ja kertoa itestäni että ihan ne alkeet mistä alotetaan yleensä kaikkien kielien kans. Ruotsin kielestä en taas muista yhtään mitään et kaikki osaaminen siinä on kadonnu :-D Ja en siis opiskele enään ruotsia vaikka aluksi suunittelin opiskelevani ruotsia koulun ulkopuolella mutta koska tää koulu vie kaiken mun ajan niin se ei ollut mahdollista.

Kans yks kysytyimmistä kysymyksistä on että kauan oon täällä ja mitä aijon tän jälkeen ja vastaus siihen on: en tiedä. En varmasti oo ainoa jolla ei oo mitään hajua mitä aijon tehdä lukion jälkeen. Eli  oon hypänny nyt yhden luokan yli suomalaisessa systeemissä, eli periaatteessa oon nyt lukion ensimmäisellä kun suomessa olisin vasta ysillä. Tosiaan kaikkien näitten hankaluuksien ja vastoinkäymisten takia mietin jo et tulisin takas suomeen vuoden päästä eli mahdollisimman nopeaa, mutta taas tän hetkisten suunitelmien mukaan olisin täällä vielä 2 vuotta eli siihen asti et valmistun tästä koulusta. Valmistuisin siis 2016 vuoden aikasemmin kuin suomessa olisin valmistunut. Sen jälkeiset suunitelmat on tällä hetkellä mennä takas Rovaniemelle ja opiskella sen yhen vuoden yhessä mun kavereiden kanssa niin että suorittaisin vain äidinkielen ja ruotsin. Oon myös miettiny jos löydän hyvän koulun niin voisin ehkä hakea sit jo yliopistoon. Mutta  se on sit toinen asia et mihin maahan ja mitä aijon opiskella.

Nyt musta tuntuu että haluaisin lähteä amerikkaan New Yorkiin ja se kuulostaa tällä hetkellä yllättävän realistiselta suunitelmalta kun opettajat on sanonu et mun englanti riittäis siihen ja pystyisin tekeen sen. Ja plussaa on et tuosta koulusta on hyvät mahollisuudet lähteä opiskelemaan eri maihin. Oon aina pienestä lähtien unelmoinu olevani vaatesuunnittelija/stailisti Amerikassa ja se on aina ollu mun unelma, mutta nyt kun oon oppinu taas tunteen itteäni paremmin silti mun kaikkien aikojen unelma on asua New Yorkissa mutta vaatesuunnittelu on nyt muuttunu journalismiin. Opettajat on antanu hyvää palautetta mun kirjottamisesta, mun englannin ope esim sano et oon lahjakas kirjottaja, mitä en oo ikinä aijemmin kuullu :-D Mun opettajat on kannustanu mua tosi paljon kirjottamiseen ja auttanu mua hulluna kehittyyn, ja tykkään ite kirjottaa ja se on vaan ollu semmonen etten oo aijemmin ikinä ajatellu alkavani erityisesti harkitteen sitä ammattina.

Sitten päästäänki siihen et mitä oon tehny jo tän mun "unelman" eteen. Alotin huhtikuussa online-kurssin jonka nimi on Achieving Expertise ja joka viikko mun pitää suorittaa jotain tehtäviä esim lukutehtäviä, esseitä, testejä yms. Se kurssi on kirjottamisesta ja mitä eniten tykkään siinä on et voin valita oman aiheen joihinkin tehtäviin mihin haluan painottaa. Oon silti tosi kiinnostunu muodista, vaatteista ja kauneudesta joten painotan niihin. Joten ala mistä oon tällä hetkellä tosi kiinnostunu on journalismi ja unelma ammatti mulle ois olla kirjottaa joku päivä vielä Vogueen yms :-D Mun vanhemmat on aina nauranu mun unelmille että muuttaisin New Yorkiin, opiskelisin collegessa/yliopistossa ja päätyisin stylistiksi tai joksiki päätoimittajaksi, mutta näytän koko aika olevan vaan lähempänä sitä ja en vois olla yhtään tyytyväisempi.

Ja vihdoinki, mie oon hommaamassa sen uuden kameran! Oon puhunu siitä jo viime keväästä asti ainaki. Nyt siis oon vihdoin ja viimein päättänyt hankkia sen uuden kameran ennen kesää ja mulla on jo mielenkiintoisia suunitelmia kesälle. Suunittelin alottavani oman Youtube käyttäjän ja en varmasti lopeta kirjottamista mutta oon kiinnostunu kokeilemaan enemmän videoiden tekemistä jotka ois sitten beauty-fashion videoita ja pitäisin mun blogin sit erikseen lifestyle tyyppisenä. Oon tehny joitain videoita tänne blogin puolelle aikasemmin mut suurimman osan oon poistanu. Eli mun Youtube videot alkaa heti kun saan käteeni sen uuden kameran eli toivottavasti ootte yhtä innoissaan ko mie! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti